Önder Sav partililerin üzerine düştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin 33. Olağan Genel Kurultayı'nda Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, binlerce partilinin tezahüratları eşliğinde salona girdi. Yaşanan izdiham nedeniyle Genel Sekreter Önder Sav partililerin üzerine düşerken, bir çok partili, milletvekili ve gazeteci ezilme tehlikesi geçirdi.

CHP'nin 33. Olağan Genel Kurultayı başladı. CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Spor Salonu'na gelişinde büyük coşku yaşandı. Salonu dolduran binlerce partili Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. Salon dışında toplanan büyük kalabalık nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında izdiham yaşandı. Kılıçdaroğlu salona girmekte güçlük yaşadı. Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında ise izdiham daha da büyüdü. Protokol girişinde Kılıçdaroğlu'nu bekleyen kalabalık nedeniyle partililer ezilme tehlikesi geçirdi. Kılıçdaroğlu ile birlikte salona giren Önder Sav, platformdan partililerin üzerine düşerken, Kılıçdaroğlu'nun düşmesini ise beline sarılan partililer engelledi. Kılıçdaroğlu, gül yapraklarıyla karşılanırken, Kılıçdaroğlu'nun salona gezmesi sırasında da izdiham görüntüleri devam etti. Birçok partili, milletvekili ve gazeteci ezilme tehlikesi geçirirken, basın mensuplarının oturduğu bazı masalar ve sandalyeler devrildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya mavi gömlek ve lacivert ceketle gelirken kravat takmadığı gözlendi. Tribünleri dolduran binlerce kişi, 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla salonu inletti. Kılıçdaroğlu, protokol tribünü yerine Önder Sav ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'le birlikte delegelerin arasına oturdu.

Kurultay için spor salonunun dört yanı CHP bayrakları, Kılıçdaroğlu resimleri ve 'Önderimiz Kemal Hedefimiz İktidar' pankartlarıyla donatıldı. Salonun davetlilerin oturduğu tribününe İsmet İnönü'nün 'Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır' sözünün yer aldığı dev bir pankart asıldı.

Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu CHP kurultayı birçok eski CHP'liyi de Atatürk Spor Salonu'nda buluşturdu. Kurultaya Rahşan Ecevit, Murat Karayalçın, Kamer Genç, Yaşar Okuyan gibi isimlerin de katılması dikkat çekti. 800'ü aşkın gazetecinin takip ettiği kurultayda salon içinde de kalabalık nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

CHP 33. Genel Kurultayı, Genel Başkanvekili Cevdet Selvi'nin açılış konuşmasıyla başlayacak. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un Divan Başkanlığını yaptığı kurultaya Kılıçdaroğlu tek aday olarak katılacak. Kurultayda delegelere ve partililere seslenecek olan Kılıçdaroğlu, partide birlik ve solda bütünleşme mesajları verecek. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Genel Başkan seçimi için oy verme işlemi başlayacak. Seçimde bin 249 CHP delegesi oy kullanacak. Kurultayın ikinci gününde ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber